Go with the flow

Vår rådgiver Conny deler tanker og erfaringer fra Design Thinking-utdanningen.

 

FERDIG MED FØRSTE DESIGN THINKING SAMLING ETTER FERIEN.

Denne modulens tema er "Ideation", og etter måneder med det som til tider føles som å svømme rundt i blinde i et hav av post it lapper på jakt etter «the suprisingly insight", er jeg endelig tilbake i komfortsonen. Dag 1: "Kreativ problemløsning" med Linda Lien. Dette har jeg gjort før. Dette kan jeg….. eller??? Fakta er at kreative prosesser aldri er like, og ofte er det krevende og superslitsomt å utvikle ideer. Mange sier at vi er heldige vi som jobber i kreativ bransje. De forestiller seg at vi leker og drodler ideer hele dagen. Det kan da umulig være særlig stressende eller hardt arbeid. Men, jeg kjenner meg godt igjen i Linda Liens beskrivelse av ideprosessen som en linje med mange floker på veien mot resultatet. Noen ganger føles det som om hele hodet er en stor floke og andre ganger føles hjernen helt tom. Presentasjoner og leveringsfrister nærmer seg og man står bom fast. Da gjelder det å ha de riktige verktøyene og kunne noen smarte metoder for å løse floken.

 

GODE TIPS FOR HVORDAN MAN LADER IDEBATTERIENE ER VIKTIG Å KUNNE HENTE FREM FOR Å KOMME VIDERE I PROSESSEN.

Linda Lien presenterte flere spennende metoder for hvordan man kan jobbe med kreativ problemløsning på en god måte. Noen kjente og noen nye. Og, hun har helt rett, man må trene! Erfaring gjør at man tørr stole på at man kommer i mål til slutt. For etter mange år i kreativ bransje, har jeg vært der. Flere ganger. I idehimmelen. Og når du først har vært der, så lengter du alltid tilbake. Til den følelsen da du glemmer tid og sted. Der alt er mulig. Der du vet at noe magisk er i ferd med å skje. Når teamet føler seg som guder, og vi er sikker på at ideene våre vil redde verden, eller i allefall være det ultimate svaret på oppgaven. Jeg gleder meg til å flyte av gårde sammen med resten av teamet de neste månedene, men først må vi bare løse en liten floke. Nemlig lande den der hersens POVen …